Favoritele dintotdeauna ale copiilor, dar si ale parintilor si pedagogilor, jocurile de constructie au foarte multe aplicatii si permit copiilor sa descopere o multime de jocuri fascinante. La inceput, copilul pasionat de lumea jucariilor, simte o placere incredibila sa ridice turnuri cat mai inalte din cuburi si sa le vada apoi cum cad, in strigate de bucurie. Treptat, cel mic invata sa construiasca forme din ce in ce mai complexe si mai solide si sa stapaneasca cuburile, prin intermediul logicii si inteligentei sale.
Inca de la varsta de 1 an, copiii se pot distra cu setul lor de cuburi din lemn sau cuburi colorate din plastic. La inceput micutul va putea aseza doua sau trei cuburi unul peste altul, iar catre vrsta de 2 ani va putea pune chiar 6 sau 7 cuburi si treptat din ce in ce mai multe, pe masura ce inainteaza in varsta si isi dezvolta abilitatile.
In afara de constructia pe verticala, va invata de asemenea sa foloseasca o secventa de cuburi pe orizontala, pentru a construi un trenulet, de exemplu. Intre 1 si 3 ani cuburile vor fi printre jucariile favorite ale copilului vostru si veti face investitii importante pentru a-l face fericit in acest sens. Iata de ce ar fi ideal sa va achizitionati seturi cat mai mari si cuprinzatoare, cu cuburi de forme si marimi variate, dar si in culori cat mai atractive pentru cel mic.
Dupa cuburile simple, copilul va trece la cuburile mari care se imbina, pentru a crea diverse constructii, iar treptat va ajunge si la extrem de creativele cuburi Lego cu ajutorul carora va crea adevarate minuni, jocurile de constructie devenind astazi din ce in ce mai complexe si mai variate.
Cu ajutorul cuburilor de construit, copilul isi dezvolta abilitatile motorii, incepe sa inteleaga notiunile spatiale si apoi relatiile dintre obiecte si spatiu. In plus, isi dezvolta creativitatea, rabdarea, simtul observatiei si reflexele, si invata sa prevada situatii si sa rezolve eventuale probleme care apar in procesul de constructie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu