Nu mai e nevoie sa va spunem ca la masa de Craciun se fac excese dupa excese. Toata lumea ajunge inevitabil la dureri de fiere, de stomac, la dureri de cap, la stari de rau, greata, varsaturi, chiar si la camera de garda daca mai punem si putin alcool.
Totusi masa de Craciun poate fi si una foarte eficienta in lupta cu tensiunea sau cu tiroida cu probleme, cu alte afectiuni. Nutritionisti recomanda consumul de prajituri cu nuci, ca sa nu avem probleme cu inima, nucile nici nu ingrasa macar. Daca nu ne plac nucile putem manca varza de Bruxelles, pentru a nu da sansa tumorilor sa se dezvolte sau sa apara, si flora microbiana din intestine este mentinuta la „valori” normale.
Tensiunea arteriala mare poate fi tinuta in frau si la masa de Craciun cu un pic de vin rosu, niste ciocolata neagra, radacinoase multe, afine proaspete, toate cu foarte multi polifenoli numai buni pentru tensiune si cu un gust foarte bun. Ca desert dupa o masa mai deosebita, cum e cea de Craciun, puteti consuma mandarine, care contin vitamina A, C, dar si multe fibre, evitati sa va ingrasati, va feriti si de diabetul de tip 2, de ateroscleroza.
Vedeta mesei de Craciun ar trebui sa fie curcanul, are proteine, nu are grasime imensa cum are porcul, are sare putina, are si seleniu, pentru inima, si iod, implicat in sinteza hormonala tiroidiana. In acest fel veti avea un Craciun fara probleme de sanatate, veti manca bine, va veti satura, veti avea si o stare de bine continua si nu veti fi nevoiti sa renuntati la distractie:)
Comentarii
Trimiteți un comentariu