Pestii de acvacultura



O cina ecofriendly va contine cu siguranta pestele din acvacultura. Nu sunt luati pesti din oceane, nu sunt folosite nave cu combustibil poluant, insa aceste ferme de pesti de acvacultura au si ele problemele lor si afecteaza mediul. 

Dezvoltarea afacerilor cu pesti a dus la distrugerea zonelor de coasta, chiar si cele cu creveti au devenit periculoase, s-au distrus zone umede si salinitatea a crescut in apele dulci. Acolo unde se cresc somoni este aruncata multa mancare pentru pesti in ape si nutrienti, care distrug proprietatile apelor unde se deverseaza deseurile rezultate. Insa cand sunt multi pesti e cam greu pentru ecosistemul din zona sa faca fata in mod natural. 

Toate substantele se depun pe fundul apelor si pot fi un teren propice pentru dezvoltarea altor bacterii sau microorganisme. Viata din apele respective poate disparea daca se mai adauga si chimicale pentru distrugerea bacteriilor. Cand apar pesti noi in ecosisteme pe care acesta nu le pot gestiona cum trebuie apar si alte probleme. Cei care se ocupa de protectia mediului incearca si in prezent sa gaseasca solutii pentru aceste tipuri de efecte negative aparute la nivelul mediului inconjurator.

Comentarii