Cum iti dai seama daca un produs este din categoria naturiste sau din cea de sinteza?

Ajunsi in fata unor rafturi pline de produse ne intrebam in primul rand care sunt naturale si care sunt de sinteza. Raspunsul este putin cam complicat. Pe de o parte exista produse naturiste care pot avea si ceva substante chimice pentru conservare, produse complet naturale. Pe de alta parte exista produse de sinteza care pot avea si substante naturale, dar in proportie mai mica, produse in totalitate chimice.

Diferentierea este insa mai simpla daca stim la ce sa ne uitam pe etichete. In primul rand produsele naturiste nu contin substante al caror nume este foarte ciudat, suna a cuvinte desprinse din carti de chimie avansata. In al doilea rand produsele naturale au doar extracte din plante, fructe, legume, parti ale acestora, nu au mai mult de patru sau cinci ingrediente active, sunt in forme de preze
ntare simple si sunt in cantitati mici. De ce cantitati mici? Pentru ca orice produse naturiste au extracte concentrate, sunt foarte concentrate, deci se vand doar in cantitati limitate pentru ca au efectele scontate.

In al treilea rand produsele naturiste se deosebesc de cele de sinteza prin mirosuri si textura, culoare uneori. E de ajuns sa va uitati la cum arata substanta din sticla sau din cutie sau sa o mirositi pentru a sti daca e vorba de produse naturale sau nu. Produsele naturale nu au mirosuri asa de puternice si de diverse, nu sunt imbogatite cu parfumuri artificiale, nu contin parabeni, sunt hipoalergenice.

In al patrulea rand produsele naturiste de calitate originale se vand doar in medii controlate, in magazine online de producator sau care au contracte cu producatori de top, in farmacii online. In al cincilea rand preturile pentru produsele naturale sunt mai mari uneori, alteori mai mici, aici nu se aplica regula daca e mai ieftin e si natural. In functie de cine le produce si ce compusi se folosesc putem avea produse cu preturi mici foarte bune, dar putem avea si produse cu preturi mari care le depasesc pe cele ale produselor de sinteza. Depinde de cantitati, de modul de productie, de ce s-a folosit la productie, ce proceduri si procese au fost implicate.

Comentarii