Consumate crude sau cand sunt uscate, nucile sunt printre cele mai indragite fructe ale copilariei. Se folosesc atat in bucatarie, cat si in farmacie, extractele din nuci sunt deosebit de utile in tratatare diverselor afectiuni. Foarte bogat in nutrienti, minerale si vitamine esentiale, miezul de nuca are o multime de aminoacizi, proteine si grasimi nesaturate, ceea ce-l face deosebit de bun in orice dieta.
Daca e sa ne gandim la beneficiile consumului nucilor primul lucru care ne vine in minte este influenta pozitiva si foarte puternica asupra sanatatii inimii si a intregului sistem cardiovascular.
Potasiul, magneziul si grasimile nesaturate din miezul de nuca previn tensiunea arteriala, bolile de inima si problemele de circulatie sanguina, contribuie la intarirea peretilor vaselor de sange si la scaderea colesterolului rau, la prevenirea atacului cerebral. Continand un procent redus de glucide, miezul de nuca este recomandat si diabeticilor, scad rapid glicemia crescuta si o ajuta sa se mentina in limite normale.
Nucile au actiune benefica si asupra cancerului la san, sunt recomandate iarna, cand pielea are nevoie de ingrijire mai atenta-elasticitatea ei este imbunatatita, reduce din efectele negative ale eczemelor si psoriazisului. In plus ne pot sustine atunci cand avem de facut efort fizic si psihic sustinut, ne ajuta sa ne concentram mai bine si sa avem un creier mai bine irigat. Memoria este imbunatatita si ea, continutul mare de iod poate preveni aparitia bolilor tiroidei, nucile sunt un bun energizant si combat stresul, trateaza reumatismul. In curele de slabire miezul de nuca iti ofera satietate si te impiedica sa mananci mereu si mult.
Mai putin cunoscut este faptul ca nucile sunt incredibil de bune si pentru prevenirea cancerului, lupta cu celulele canceroase si asigura un sistem imunitar puternic pentru rezultate cat mai bune ale tratamentelor aplicate. De asemenea, nucile regleaza tranzitul intestinal si ajuta intreg sistemul digestiv sa functioneze in parametri normali.
Bibliografie: Nucile – beneficii și proprietăți
Daca e sa ne gandim la beneficiile consumului nucilor primul lucru care ne vine in minte este influenta pozitiva si foarte puternica asupra sanatatii inimii si a intregului sistem cardiovascular.
Potasiul, magneziul si grasimile nesaturate din miezul de nuca previn tensiunea arteriala, bolile de inima si problemele de circulatie sanguina, contribuie la intarirea peretilor vaselor de sange si la scaderea colesterolului rau, la prevenirea atacului cerebral. Continand un procent redus de glucide, miezul de nuca este recomandat si diabeticilor, scad rapid glicemia crescuta si o ajuta sa se mentina in limite normale.
Nucile au actiune benefica si asupra cancerului la san, sunt recomandate iarna, cand pielea are nevoie de ingrijire mai atenta-elasticitatea ei este imbunatatita, reduce din efectele negative ale eczemelor si psoriazisului. In plus ne pot sustine atunci cand avem de facut efort fizic si psihic sustinut, ne ajuta sa ne concentram mai bine si sa avem un creier mai bine irigat. Memoria este imbunatatita si ea, continutul mare de iod poate preveni aparitia bolilor tiroidei, nucile sunt un bun energizant si combat stresul, trateaza reumatismul. In curele de slabire miezul de nuca iti ofera satietate si te impiedica sa mananci mereu si mult.
Mai putin cunoscut este faptul ca nucile sunt incredibil de bune si pentru prevenirea cancerului, lupta cu celulele canceroase si asigura un sistem imunitar puternic pentru rezultate cat mai bune ale tratamentelor aplicate. De asemenea, nucile regleaza tranzitul intestinal si ajuta intreg sistemul digestiv sa functioneze in parametri normali.
Bibliografie: Nucile – beneficii și proprietăți
Comentarii
Trimiteți un comentariu