Observatii botanice care ar putea schimba lumea

Bacteriile din intestine pot sa se transforme in biocombustibil pentru plante. Pentru a folosi plantele pe post de biocombustibil, cercetatorii trebuie sa gaseasca o modalitate ingenioasa pentru a sparge cumva peretii celulari. Uneori folosesc niste microbi care fac doar asta, sparg peretele celular.

Bacteriile de la vaci si termite, din sistemul digestiv, sunt niste candidati perfecti pentru aceste actiuni. In 2014, un cercetator de la Universitatea din Illinois a descoperit niste candidati si mai buni: bacteriile din intestinele umane. Bacteriile atat de utile si sensibile din intestinele umane digera fibrele si le transforma in zahar, apoi fermenteaza nutrienti pe care le folosesc celulele umane. Zaharul poate apoi sa ajunga drojdie si sa genereze etanol si alti combustibili lichizi. Doua bacterii din intestinele umane sunt mai eficiente in doborarea peretilor celulelor plantelor decat chiar cele de la vaci. Pe viitor, biocombustibilul va fi mai ieftin, din belsug si mediul va fi curat si protejat. Copaci care pot creste bio-productia. S-a inventat recent o noua biotehnologie: cresterea productiei biomasei unei paduri fara a altera rata de crestere a copacilor, compozitia si anatomia lor.

Creste productia de copaci fara asa de multa „hrana” pentru copac, incalzirea globala e tinuta in frau si energia si securitatea ei e tinuta si ea in frau prin productia mai are de lemn in acelasi spatiu. Prin modificari de natura genetica, copacii au mai mult ramuri, frunze mai mari si cresc mai mari. Procesul a fost deja patentat si se crede ca se poate aplica la aproape orice tip de planta.

Comentarii